Rafting + Bali Safari

SONY DSC
Det har vært en spennende dag hvor vi har prøvd rafting og besøkt litt dyr i dyreparken. Jeg har hele tiden sagt at jeg skal rafte en gang. Det gjaldt sånn cirka frem til vi skulle ha på sikkerhetsutstyret og rusle ned til elva, da steg nervøsiteten. Til min store fortvilelse var turen mer interessant enn skummel og vi fikk sett så mye fint som vi aldri har kunnet drømt om tidligere. Jeg må innrømme at vi så ganske fine ut i utstyret (bortsett fra at vi egentlig så ut som en gjeng med tolvåringgutter. Tips til neste gang: Ta av skoene dersom du tilfeldigvis skal gå rundt noen timer i en dyrepark etterpå.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Vi fikk oss en deilig dusj, eller sju, i løpet av den to timers lange rafting-turen. Det ble mye duck og lean backward, for ikke å snakke om paddle forward eller tilbake igjen. Det var helt utrolig og få se bali-naturen på denne måten! Ris-åkrer i øst og vest, palmer i mange varianter og mennesker som levde av og i naturen.  Vi fikk sett hvordan enkelte bor for eksempel i høstingperioden: under et tak, en presenning eller gamle reklamebannere støttet opp av fire enkle pinner og litt tau. 
SONY DSC SONY DSC

Etter endt elva-tur ble det heftig rumpetrening opp en lang trapp med ventende lunsj på toppen. Ris, nudler, grillspyd med fisk og mer til var det vi tok i mot. Vi befant oss et par-tre timer unna Jimbaran og ble sendt videre til neste post. Vi tutet av gårde igjen i vår skranglete lille buss, og med dårlige veier minnet det mer som en evig tur med Thunder Coaster i Tusenfryd. Likevel klarte trøtt ungdom og dubbe av i mellom fartsdumpene. Under skilt som tilsvarer “Ujevn vei”-skiltet vi har, står det alltid pelan pelan, noe som betyr “kjør forsiktig” eller “slakk ned”. 

SONY DSC
Slitne rygger bevegde seg til Bali Safari & Marine Park i Gianyar for å komme tett på dyrene. Blant annet matet vi og koste litt på en ensom elefant, og to papegøyer syntes tydeligvis det var morsomt å knipe over fingrene mine med nebbet (som i å bite uten å bite). 
SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

Mange inntrykk og mye aktivitet har satt preg og en tidlig kveld er ikke å takke nei til i dag. Litt RITZ-kjeks og noen doser vann blir å trykke i seg før man skal samle litt energi til neste skoledag. Hati-Hati♣

-Lise Dybvik

Advertisements

One Reply to “Rafting + Bali Safari”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s